Ga terug
+ servings
Trifle met gestoofde kweeperen. een ideaal nagerecht om te serveren voor meerdere personen. Je hebt vooraf er wel even werk aan, maar op de avond zelf niet.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Kweeperen

  • 2 kg kweeperen
  • 1 fles Muscat dessertwijn
  • 300 gr suiker
  • 1 sinaasappel, schil ervan
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillepeul

Trifle

  • 500 ml slagroom
  • 100 gr kristalsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 sinaasappel
  • 450 gr cake
  • 4 amaretti koekjes

Instructies
 

  • Kweeperen: Schil de kweeperen, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis met een bolletjessteker. Leg ze in een grote schaal water met het sap van de citroen om verkleuren te voorkomen.
  • Giet de wijn in een pan en breng dit samen met de suiker, kaneelstokjes, doormidden gesneden vanillepeul en sinaasappelschil aan de kook tot de suiker is opgelost. Zet het vuur dan op de laagste stand. Leg de halve kweeperen in de pan, ze moeten helemaal onder het vocht staan. Dek af met een verfrommeld vel bakpapier. Leg een deksel op de pan.
  • Laat de kweeperen zolang stoven tot ze zacht en mooi roze geworden zijn. Dit kan wel even duren (1-2 uur). Schep de kweeperen voorzichtig uit de pan. Zet de pan op hoog vuur en laat het vocht inkoken tot het een siroop geworden is.
  • Trifle: Klop de slagroom lobbig (net niet helemaal stijf) met de suiker. Mix nu de mascarpone erdoor samen met de vanille en rasp van een halve sinaasappel.
  • Snijd de cake in blokjes van 1 centimeter. Leg de helft van de cakeblokjes op de bodem van de glazen schaal. Lepel 5-6 eetlepels van het kweepeer vocht hierover.
  • Snijd de halve kweeperen in drie stukken en verwijder het eventueel achtergebleven klokhuis. Leg de helft van de kweeperen op de cake. Lepel hierop de helft van het slagroommengsel.
  • Verdeel de rest van de cake op het slagroommengsel en lepel daar weer wat kweepeer vocht over. Leg de rest van de kweeperen op de cake.
  • Als laatste schep je de rest van het slagroommengsel in de schaal.
  • Verkruimel de amaretti koekjes erboven en rasp nog wat sinaasappelschil erboven.
  • Dek de schaal goed af en zet deze in de koelkast. Haal een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast.