Trifle met frambozen en meringues. Maak eens een trifle als nagerecht voor een speciaal etentje. Gebruik het fruit van het seizoen. Prachtig en lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
- 500 gr (zelfgemaakte) custard
- 1 tl oranjebloesemwater
- 1 (300 gr) cake
- 75 ml cream sherry
- 4 el frambozenjam
- 400 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 gr kristalsuiker
- 1 mandarijn, rasp ervan
- 125 gr verse frambozen
- 10 mini meringues
- 1 tak verse munt
Maak allereerst een dikke custard volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik heb 30 gram custardpoeder en 500 ml melk hiervoor gebruikt.
Meng een klein beetje oranjebloesemwater door de custard en laat de custard dan afkoelen.
Snijd de cake in blokjes en leg dit op de bodem van de glazen schaal. Besprenkel het met de sterke drank en lepel hier en daar wat dotjes jam erop.
Lepel hierop de enigszins afgekoelde custard en zet de schaal afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Meng als laatste de rasp van de mandarijn erdoor.
Lepel dit op de custard in de schaal en zet afgedekt weg in de koelkast om op te stijven.
Vlak voordat je de trifle serveert leg je de frambozen erop en verdeel of verkruimel je de meringues erover. Garneer eventueel met een paar blaadjes verse munt en genieten maar!