Ga terug
+ servings
Zelf Treacle Tart maken? Deze Britse klassieker met golden syrup en broodkruim is eenvoudig te bereiden en perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Kerst, Kerst 2024, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol (230 gr) vers taartdeeg
  • 200 ml golden syrup
  • 250 ml slagroom
  • 2 eigelen (M)
  • 40 gr gesmolten boter
  • ½ sinaasappel, rasp ervan
  • 120 gr witte broodkruimels
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de broodkruimels* zoals hierboven beschreven.
  • Vet de bakvorm in met boter of olie en bekleedt dit dan met het taartdeeg. Snijd het overhangend deeg eraf en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Vulling: meng in een grote kom de golden syrup, slagroom, eigelen, gesmolten boter en de sinaasappelrasp met elkaar met een handmixer.
  • Meng dan het broodkruim er goed door en giet het mengsel in de taartvorm.
  • Zet de taartvorm onder in de hete oven en bak het in 40-50 minuten goudbruin en net gestold is. Haal dan uit de oven en laat het afkoelen.
  • Klop de slagroom op met de vanillesuiker.
  • Snijd de taart in stukken en serveer de slagroom erbij.