Zelf Treacle Tart maken? Deze Britse klassieker met golden syrup en broodkruim is eenvoudig te bereiden en perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Kerst, Kerst 2024, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 1 rol (230 gr) vers taartdeeg
- 200 ml golden syrup
- 250 ml slagroom
- 2 eigelen (M)
- 40 gr gesmolten boter
- ½ sinaasappel, rasp ervan
- 120 gr witte broodkruimels
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de broodkruimels* zoals hierboven beschreven.
Vet de bakvorm in met boter of olie en bekleedt dit dan met het taartdeeg. Snijd het overhangend deeg eraf en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Vulling: meng in een grote kom de golden syrup, slagroom, eigelen, gesmolten boter en de sinaasappelrasp met elkaar met een handmixer.
Meng dan het broodkruim er goed door en giet het mengsel in de taartvorm.
Zet de taartvorm onder in de hete oven en bak het in 40-50 minuten goudbruin en net gestold is. Haal dan uit de oven en laat het afkoelen.
Klop de slagroom op met de vanillesuiker.
Snijd de taart in stukken en serveer de slagroom erbij.