Traybake Italiaanse kabeljauw. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Je legt alles op een ovenschaal en schuift deze in de oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Italiaans
- 250 gr gekookte krieltjes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 4 teentjes knoflook
- 200 gr tomaatjes
- 10 zwarte olijven
- olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 2 kabeljauwhaasjes
- 8 plakjes pancetta
- 2 takken basilicum
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snijd de rode ui in partjes, de paprika in repen en pel en snijd de knoflook. Leg dit samen met de krieltjes, tomaatjes en olijven op de bakplaat.
Giet er wat olijfolie over en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Hussel alles even door elkaar.
Leg vier plakjes pancetta naast elkaar en leg daar het kabeljauwhaasje op. Pak de kabeljauw rondom in de pancetta en leg dit op de groenten en aardappeltjes.
Schuif de plaat in de oven en bak alles tot de kabeljauw gaar is in ongeveer 20-25 minuten.