Ga terug
+ servings
Traybake Italiaanse kabeljauw. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Je legt alles op een ovenschaal en schuift deze in de oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr gekookte krieltjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gr tomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 8 plakjes pancetta
  • 2 takken basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de rode ui in partjes, de paprika in repen en pel en snijd de knoflook. Leg dit samen met de krieltjes, tomaatjes en olijven op de bakplaat.
  • Giet er wat olijfolie over en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Hussel alles even door elkaar.
  • Leg vier plakjes pancetta naast elkaar en leg daar het kabeljauwhaasje op. Pak de kabeljauw rondom in de pancetta en leg dit op de groenten en aardappeltjes.
  • Schuif de plaat in de oven en bak alles tot de kabeljauw gaar is in ongeveer 20-25 minuten.