Tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus. Als je gek bent op tonijn en Oosterse smaken, moet je beslist eens deze tonijn proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Chinees
Noedels
- 150 gr soba noedels
- 2 el sesamolie
- 1 stronk broccoli
- 200 gr oesterzwammen
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 2 lente-uien, in dunne ringen
- 3 takken koriander
Tonijn
- 2 stukken tonijn
- 1 el Szechuanpepers
- snuf zout
- 1 el sesamzaadjes
- zonnebloemolie
Sojaroomsaus
- 50 ml sojasaus
- 50 ml rijstwijn
- 50 ml room
- 1 el palmsuiker
- 1/2 rode peper, fijngehakt
Saus: verhit een pannetje en voeg de rijstwijn, sojasaus, room, suiker en rode peper toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt.
Kook de noedels met een beetje zout in een pan met water volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af. Snijd de broccoli in kleine roosjes, scheur de paddenstoelen doormidden en snijd de paprika in dunne repen.
Blancheer de broccoli even en roerbak ze dan met de paddenstoelen en rode paprika in een wok met sesamolie met de rode peper. Voeg de noedels toe en meng alles door elkaar.
Doe de Szechuanpepers en zout in een vijzel en maal dit fijn. Bestrooi de tonijn met de pepers, zout en sesamzaadjes. Verhit een koekenpan met een beetje olie op hoog vuur en schroei hierin de tonijn aan beide kanten.
Serveer de noedels met groente op een bord leg de tonijn erop en bestrooi met korianderblaadjes en lente-ui. Serveer de saus erbij.