Tompuce met Hollandse garnalen. Deze hartige tompouce is een ontzettend leuk en lekker gerechtje om met de feestdagen te serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 handje rucola
- 2 el roomtwist zoete chili
- 1 el slagroom
- 50 gr Hollandse garnalen
Haal de bladerdeeg uit de vriezer, leg het op een bakplaat met bakpapier en laat ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snijd het plakje bladerdeeg doormidden en bestrijk met het ei. Bestrooi met maanzaad.
Schuif de bakplaat in de oven. en bak het bladerdeeg in 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de bladerdeeg dan voorzichtig doormidden zodat je 2 plakjes hebt.
Meng de roomtwist met de slagroom en besmeer de onderkanten van de bladerdeeg hiermee. Leg hierop wat rucola sla, verdeel de garnaaltjes erover en leg de bovenkant erop.