Ga terug
+ servings
Tompuce met Hollandse garnalen. Deze hartige tompouce is een ontzettend leuk en lekker gerechtje om met de feestdagen te serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 handje rucola
  • 2 el roomtwist zoete chili
  • 1 el slagroom
  • 50 gr Hollandse garnalen

Instructies
 

  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer, leg het op een bakplaat met bakpapier en laat ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd het plakje bladerdeeg doormidden en bestrijk met het ei. Bestrooi met maanzaad.
  • Schuif de bakplaat in de oven. en bak het bladerdeeg in 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de bladerdeeg dan voorzichtig doormidden zodat je 2 plakjes hebt.
  • Meng de roomtwist met de slagroom en besmeer de onderkanten van de bladerdeeg hiermee. Leg hierop wat rucola sla, verdeel de garnaaltjes erover en leg de bovenkant erop.