Ga terug
+ servings
Tomatensoep van tomaten uit blik. ’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blikken hele gepelde tomaten
  • 1 el d.bruine basterdsuiker
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el roomboter
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl pimentpoeder
  • 1 el bloem
  • 450 ml bouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 takken basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet een zeef boven een kom en giet hier de blikken tomaten in uit. Open voorzichtige met je handen de tomaten en verwijder de pitjes.
  • Leg ze dan op de bakplaat en bestrooi ze met de donkerbruine basterdsuiker. Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de tomaten in ongeveer 30 minuten.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook met pimentpoeder in een (soep)pan in de roomboter in ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  • Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee. Schenk dan de bouillon en tomatenvocht erbij en laat dit op middelhoog vuur een paar minuten pruttelen.
  • Doe nu de geroosterde tomaten erbij en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met 2/3 deel van de room in een blender of met een staafmixer.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen, lepel er nog wat room op en garneer met wat gerookte paprikapoeder en basilicumblaadjes.