Tomatensoep van geroosterde tomaten. Als de tomaten volop in de aanbieding zijn, kan ik je deze makkelijk te maken tomatensoep aanbevelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 2 kg rijpe tomaten
- 2 grote rode uien
- een paar takjes verse tijm
- 5 tenen knoflook, in de schil
- 1el olijfolie
- peper en zout
- 1 el rietsuiker
- 200 ml groentebouillon
- 1 el balsamico azijn
Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
Was en halveer de tomaten. Verwijder de schil van de uien en snijd ze in kwarten.
Verdeel de tomaten, uien, tijmblaadjes en knoflooktenen op een bakplaat.
Hierover schenk je de olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
Schuif de ovenplaat in de hete en laat ongeveer 40-50 minuten roosteren. Haal de bakplaat uit de oven en iets laten afkoelen. Verwijder de schilletjes van de knoflook.
Doe dit samen met de bouillon en balsamico in de blender en pureer het tot een gladde soep.
Je kunt de soep eventueel serveren met een toefje crème fraîche en basilicumblaadjes.
Lekker met een (knoflook)stokbroodje uit de oven.