Ga terug
+ servings
Tomatensoep van geroosterde tomaten. Als de tomaten volop in de aanbieding zijn, kan ik je deze makkelijk te maken tomatensoep aanbevelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg rijpe tomaten
  • 2 grote rode uien
  • een paar takjes verse tijm
  • 5 tenen knoflook, in de schil
  • 1el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el rietsuiker
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el balsamico azijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
  • Was en halveer de tomaten. Verwijder de schil van de uien en snijd ze in kwarten.
  • Verdeel de tomaten, uien, tijmblaadjes en knoflooktenen op een bakplaat.
  • Hierover schenk je de olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
  • Schuif de ovenplaat in de hete en laat ongeveer 40-50 minuten roosteren. Haal de bakplaat uit de oven en iets laten afkoelen. Verwijder de schilletjes van de knoflook.
  • Doe dit samen met de bouillon en balsamico in de blender en pureer het tot een gladde soep.
  • Je kunt de soep eventueel serveren met een toefje crème fraîche en basilicumblaadjes.
  • Lekker met een (knoflook)stokbroodje uit de oven.