Ga terug
–+ servings
Tomatensalade met warme knoflookdressing. Ik zag heerlijke en mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen. Daar deze heerlijke salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 50 ml olijfolie
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 2 el sherryazijn*
  • 600 gr gekleurde tomaten
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 2 el Nigellazaadjes**

Instructies
 

  • Pel de knoflook en rode ui en snijd ze in dunne plakjes/ringen.
  • Doe dit in een pannetje samen met de olijfolie, tijm, peper en zout.
  • Zet dit op een middelhoog vuur en als de olie warm is zet het vuur dan lager. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Haal de pan dan van het vuur en doe sherryazijn erbij.
  • Was de tomaten, dep ze droog en snijd ze in dunne plakken. Verdeel de plakken op 4 bordjes of een groot bord of schaal.
  • Schenk de warme olie erover en bestrooi met de Nigellazaadjes.