Ga terug
–+ servings
Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen. Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Ik heb deze versie gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 kipfilets
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr shiitake
  • 1 stuk gember (3 cm)
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 10 limoenblaadjes
  • 3 el vissaus (nam pla)
  • 1 tl rietsuiker

Instructies
 

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en borstel de paddenstoelen schoon. Snijd en/of scheur de paddenstoelen in stukken.
  • Snijd de gember in dunne plakken, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaden en snijd dit fijn. Hak de koriander fijn en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Breng in een pan de bouillon en kokosmelk samen met gember, hele rode peper, limoenblaadjes, vissaus en rietsuiker aan de kook.
  • Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 10 minuten trekken.
  • Giet de soep dan af in een andere grotere pan, de smaakmakers heb je niet meer nodig.
  • Voeg de kip en paddenstoelen in de soep en laat dit op middelhoog vuur garen in de bouillon.
  • Als de kip gaar is proef je de soep, is deze voldoende op smaak? Zo niet voeg dan nog wat vissaus en/of suiker toe.
  • Serveer de soep in kommen en garneer het met korianderblaadjes en lente-ui.
  • Serveer er eventueel lekker naanbrood bij.