Tofu Katsu met witte kool. Tofu met een krokant laagje? Ja graag. Serveer dit Japanse comfortfood met rijst en tonkatsu saus voor de ultieme katsu ervaring.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Japans
- ½ witte kool
- 3 lente-uien
- 1 el citroensap
- 1 blok tofu (550 gr)
- 60 gr bloem
- 1 el maïzena
- 65 gr panko
- peper en zout
- 100 ml plantaardige olie
- gekookte zilvervliesrijst
- Tonkatsu saus*
Snijd de witte kool in dunne repen. Combineer kool, lente-uitjes, citroensap en ¼ tl zout in een kom. Knijp en masseer met je handen tot de kool licht verwelkt is, ongeveer 1 minuut.
Meng bloem in een middelgrote kom de bloem met maizena en ½ theelepel zout. Klop vervolgens zoveel water erdoor tot het je een dik en glad beslag hebt.
Meng in een andere middelgrote kom de panko, 1 theelepel zout en zwarte peper.
Snijd de tofu in plakken van 1 cm, leg ze tussen keukenpapier en druk ze goed droog.
Breng elk stuk op smaak met zout en peper.
Haal elk stuk tofu één voor één door het bloemmengsel. Laat het overtollige mengsel wegdruipen voordat u het panko-mengsel aanbrengt. Leg vervolgens op een rooster.
Verhit de olie in een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur. Bak elk stuk gepaneerde tofu gedurende 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en breng ze, terwijl ze nog heet zijn, onmiddellijk op smaak met een snufje zout.
Serveer de tofu met tonkatsu saus en geef de extra saus apart door.