Ga terug
+ personen
Toast met scrambled eggs en zalmforel. Als jij jezelf of je gezin wilt verwennen, maak dan eens dit heerlijke gerecht van eieren en gerookte zalmforel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Vis
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 4 el room
  • peper en zout
  • 3 el roomboter
  • 2 dikke sneetjes brood
  • 1 gerookte zalmforelfilet
  • ½ citroen
  • 1 lenteui
  • 1 el dille
  • 1 zakje waterkers
  • olijfolie

Instructies
 

  • Klop de eieren en room op in een kom en voeg wat zout toe.
  • Laat 1 eetlepel boter smelten in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak hierin het brood aan beiden kanten goudbruin. Leg ze dan op de borden.
  • Breek de zalmforel in stukjes en verdeel dit over het brood.
  • Doe nu 2 eetlepels boter in dezelfde pan en laat dit smelten op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan en spatel het mengsel een paar keer om tot het net niet gaar is.
  • Meng nog wat room erdoor en laat de pan nog een minuutje op laag vuur staan.
  • Lepel nu de scrambled eggs op de zalmforel op de toast.
  • Leg wat waterkers ernaast, rasp er wat citroenzest erover en pers het sap erover. Bestrooi met wat peper, fijngesneden lente-ui en dille. En giet er eventueel nog wat olijfolie over.