Ga terug
–+ servings
Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel. Koop snel bloedsinaasappels zo lang ze er nog zijn en maak dan dit heerlijke gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Italiaans, Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2-4 sneetjes brood
  • 1 bol (250 gr) burrata
  • 2 el room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 bloedsinaasappels
  • 2 el honing
  • 1 tl zoete dukkah*

Instructies
 

  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, grillpan of oven. Leg de toast dan op de borden.
  • Klop de burrata met de room en vanillesuiker luchtig op. Verdeel dit mengsel over de toast.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels af.
  • Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de en sinaasappels dan in plakken.
  • Pers de kontjes van de sinaasappels uit boven een antiaanbakpan en doe daar de honing bij. Verwarm dit in de pan en leg de plakjes sinaasappel hierin.
  • Bak ze een paar tellen aan elke kant. Leg een paar plakjes sinaasappel op elke geroosterde boterham en lepel de siroop uit de pan nog hierover.
  • Bestrooi eventueel met de zoete dukkah of gehakte nootjes.