Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel. Koop snel bloedsinaasappels zo lang ze er nog zijn en maak dan dit heerlijke gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Italiaans, Midden Oosten
- 2-4 sneetjes brood
- 1 bol (250 gr) burrata
- 2 el room
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 bloedsinaasappels
- 2 el honing
- 1 tl zoete dukkah*
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, grillpan of oven. Leg de toast dan op de borden.
Klop de burrata met de room en vanillesuiker luchtig op. Verdeel dit mengsel over de toast.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels af.
Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de en sinaasappels dan in plakken.
Pers de kontjes van de sinaasappels uit boven een antiaanbakpan en doe daar de honing bij. Verwarm dit in de pan en leg de plakjes sinaasappel hierin.
Bak ze een paar tellen aan elke kant. Leg een paar plakjes sinaasappel op elke geroosterde boterham en lepel de siroop uit de pan nog hierover.
Bestrooi eventueel met de zoete dukkah of gehakte nootjes.