Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Gebruik verschillende paddenstoelen hiervoor.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 250 gr gemengde paddenstoelen
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 volkoren boterhammen
- 2 el olijfolie
- 2 el gehakte vers kruiden
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Snijd de ui in dunne halveringen, rasp de knoflook en rits de tijmblaadjes van de takjes.
Rooster de boterhammen.
Bak in een grote koekenpan in de olijfolie de ui glazig. Voeg dan de tijm, knoflook en paddenstoelen toe en bak ze goudbruin.
Leg de geroosterde boterhammen op 2 borden en verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met een wat gehakte bieslook.