Ga terug
–+ servings
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Gebruik verschillende paddenstoelen hiervoor.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gehakte vers kruiden

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Snijd de ui in dunne halveringen, rasp de knoflook en rits de tijmblaadjes van de takjes.
  • Rooster de boterhammen.
  • Bak in een grote koekenpan in de olijfolie de ui glazig. Voeg dan de tijm, knoflook en paddenstoelen toe en bak ze goudbruin.
  • Leg de geroosterde boterhammen op 2 borden en verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met een wat gehakte bieslook.