Toad in the hole met uienjus. Dit is een typisch heerlijk Engels gerecht gemaakt van verse worst in een soort Yorkshire pudding gebakken in de oven.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Engels
- 2 eieren
- 450 ml volle melk
- 175 gr zelfrijzen bakmeel
- 10 basilicumblaadjes
- peper en zout
- 4 verse worsten**
- 2 el olie
Uienjus
- 2 el olie
- 1 klont roomboter
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 takken tijm
- 75 ml rode wijn
- 400 ml runderbouillon
Klop de eieren luchtig in een kom en meng de melk erdoor. Zeef de bakmeel erboven en spatel dit erdoor. Kruid het met ruim peper en zout. Zet het afgedekt een uur in de koelkast.
Na een uur verwarm je de oven voor op 220˚.
Hak de basilicumblaadjes fijn en meng dit door het beslag.
Bak de worstjes in de olie rondom goudbruin in een gietijzeren pan*. Giet nu het beslag erbij en zet de pan (of schaal) gelijk in de hete oven. Bak het gerecht in ongeveer 20-25 minuten.
Ondertussen maak je de uienjus: Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Bak de uien goudbruin in ongeveer 10 minuten.
Voeg dan de knoflook en tijmblaadjes toe en bak dit even mee. Giet de wijn erbij en laat dit inkoken, voeg dan de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten inkoken.
Als het beslag gaar en voldoende gerezen is, haal je de pan uit de oven. Serveer dit in de pan op tafel samen met de uienjus. Lekker met een groene salade erbij.