Tiramisu Trifle met Amaretto. Deze trifle is een Tiramisu 2.0 Een feestelijken spectaculair dessert wat je op een speciaal etentje thuis serveert.
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 200 gr lange vingers
- 200 ml koude espresso
- 100 ml Amaretto
- cacaopoeder
- #Amaretto gelei#
- 3 gelatineblaadjes
- 1 kopje espresso
- 260 ml Amaretto
- #mascarpone bavarois#
- 4 gelatineblaadjes
- 20 ml slagroom
- 4 eiwitten
- 150 gr kristalsuiker
- 500 ml slagroom
- 150 gr kristalsuiker
- 4 staafjes oploskoffie mocca
- 1 kg mascarpone
Amaretto gelei: week de gelatineblaadjes in een schaal met koud water. Als ze zacht zijn knijp ze dan goed uit. Zet een kopje espresso en meng hierdoor de gelatineblaadjes. Meng dan de Amaretto erdoor.
Giet het mengsel in een bakje. Laat eerst afkoelen en dan opstijven in de koelkast. Als na een paar uur de gelei stijf is, snijd de gelei in hele kleine blokjes. Nu kan je ze heel makkelijk uit het bakje lepelen.
Mascarpone bavarois: week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water. Verwarm de 20 ml slagroom in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng dit door de warme slagroom. Laat iets afkoelen.
Klop de eiwitten stijf met een mixer, voeg dan beetje bij suiker toe en klop tot een glanzende massa en de suiker is opgelost.
Klop de slagroom met de suiker en oploskoffie stijf in een andere kom. Klop dan de afgekoelde room met gelatine erdoor.
Klop in een andere hele grote kom de mascarpone met een mixer los. Roer nu met een spatel de slagroom door het mascarponemengsel en daarna heel voorzichtig het eiwit.
Zo nu is alles klaar om de trifle te maken: schenk de espresso samen met de Amaretto in een lage schaal. Doop de helft van de lange vingers hierin en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de éénderde van het mascarponemengsel erover.
Verdeel nu de kleine blokjes Amarettogelei hierover. Begin aan de buitenkant (zodat ze mooi zichtbaar zijn) en dan naar binnen. Lepel hier weer éénderde mascarponemengsel op.
Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Lepel de rest van het mascarponemengsel erover.
Laat de schaal afgedekt minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Haal de trifle vlak voor het serveren uit de koelkast en bestrooi met een zeefje de cacaopoeder erover.