Thaise pompoen soep met kokosmelk. Het wordt alweer wat frisser, tijd voor lekkere warme soep en herfstkost. Deze Thaise pompoen soep met kokosmelk is een pittige en verwarmende soep, heerlijk op een koude avond.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 grote pompoen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 ui, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes
- olie
- 1-2 tl rode currypoeder
- 400 ml groentebouillon
- 1 el vissaus
- 1 blikje kokosmelk
- sriracha
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in stukken. Schil de ui en knoflook en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur ongeveer een minuutje.
Voeg dan de pompoen- en aardappel blokjes en knoflook toe alsmede de currypoeder.
Bak dit nog een minuut of 5 mee op middelhoog vuur.
Schenk de bouillon erbij en laat aan de kook komen, zet dan het vuur weer iets lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de pompoen en aardappel zacht geworden is.
Schep alles in een blender en mix samen met (niet alle) kokosmelk en vissaus tot een gladde soep. Je kunt ook een staafmixer gebruiken en de soep pureren in de pan.
Serveer de soep in kommen, druppel er wat Srirachasaus en kokosmelk op en vorm met een satéprikker cirkels hiervan op de soep.
Strooi er nog wat pinda's over en genieten maar.