Thaise orzotto met kip. Een heerlijk fusiongerecht waarbij het verre Oosten met Italie samengaat. En het wordt maar in 1 pan bereid, wie wil dat nou niet.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
- 2 el zonnebloemolie
- 400 gr kipdijfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 limoenblaadjes
- 200 gr sperzieboontjes
- 400 gr orzo
- 1 el milde currypasta*
- 500 ml kippenbouillon
- 50 ml dikke kokosmelk
- 2 el vissaus
- koriander
- limoen
Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een koekenpan in een scheutje olie goudbruin in ongeveer 5 minuten.
Snipper ondertussen de ui, snijd de rode peper in dunne ringen en rasp de knoflook.
Snijd de limoenblaadjes heel fijn, maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Schep de kip dan uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, rode peper en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
Doe dan de orzo, fijngesneden limoenblaadjes, boontjes en rode currypasta erbij. Roer alles door elkaar in de pan. Doe de stukjes kip en bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet dan het vuur lager en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip en de orzo gaar is. Meng als laatste de kokosmelk en vissaus erdoor.
Garneer de orzotto met gehakte koriander of lente-ui.