Ga terug
Thaise orzotto met kip. Een heerlijk fusiongerecht waarbij het verre Oosten met Italie samengaat. En het wordt maar in 1 pan bereid, wie wil dat nou niet.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch

Ingrediƫnten
  

  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 gr kipdijfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 limoenblaadjes
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 400 gr orzo
  • 1 el milde currypasta*
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 ml dikke kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • koriander
  • limoen

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een koekenpan in een scheutje olie goudbruin in ongeveer 5 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui, snijd de rode peper in dunne ringen en rasp de knoflook.
  • Snijd de limoenblaadjes heel fijn, maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Schep de kip dan uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, rode peper en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
  • Doe dan de orzo, fijngesneden limoenblaadjes, boontjes en rode currypasta erbij. Roer alles door elkaar in de pan. Doe de stukjes kip en bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Zet dan het vuur lager en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip en de orzo gaar is. Meng als laatste de kokosmelk en vissaus erdoor.
  • Garneer de orzotto met gehakte koriander of lente-ui.