Thaise groene mango salade. Deze Thaise groene mango salade is knapperig, fris, pittig, kruidig en een beetje zoet. Alles wat je wilt in een zomerse salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades
Keuken Thais
- 2 onrijpe mango’s
- 250 gr taugé
- 1 sjalotje
- 3 lenteuien
- 5 takken koriander
- 1 rode peper
- 1 handvol pinda’s
- 2 el sesamzaadjes
- 1 knoflookteen
- ½ tl trassi*
- 2 el palmsuiker
- 4 el vissaus
- 50 ml limoensap
- 2 el zonnebloemolie
Maak eerst de dressing: pers of rasp de knoflook en doe dit in een jampotje samen met de palmsuiker, vissaus, limoensap en olie. Schud goed door elkaar tot alles gemengd is.
Snijd met een scherp mes de schil van de mango’s. Snijd de mango in dunne repen met een mandoline of rasp de mango grof. Doe het vruchtvlees in een grote kom.
Spoel de taugé onder de koude kraan schoon en laat uitlekken. Doe het dan bij de mango.
Snijd het sjalotje en de lenteuien in dunne ringen. Hak de koriander en de rode peper fijn en meng dan alles met elkaar. Voeg als laatste de dressing toe en meng dit door de salade.
Serveer de salade in kommen of borden en bestrooi de salade met de pinda’s en sesamzaadjes.