Tex Mex pizza met kip. Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is deze heerlijke Tex Mex pizza geworden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mediterraans
- 300 gr kiphaasjes
- 1 el chili-olie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- peper en zout
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 jalapeñopeper
- 1 blikje maïskorrels
- 75 gr Cheddar, geraspt
- 1 rol pizzadeeg met saus
- 75 gr verse roomkaas
- 2 lenteuien
Verwarm de oven voor op 220 °C en leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
Snijd de kiphaasjes in stukken en doe ze in een kom. Meng dit met de chili-olie, komijnpoeder, korianderpoeder en wat peper en zout.
Snijd de tomaatjes doormidden, de paprika’s in kleine blokjes, de rode ui en jalapeñopeper in dunne ringen. Giet de maïskorrels af.
Bak de kipstukjes goudbruin in een koekenpan in een paar minuten (ze garen verder in de oven).
Rol het pizzadeeg uit en besmeer dit met de tomatensaus. Bestrooi de pizza met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel de stukjes kip, paprikablokjes, rode uiringen, jalapeñopeper en maïskorrels over het deeg. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten op 220°C tot hij gaar en goudbruin is. Snijd de pizza in vier stukken en lepel er wat dotjes roomkaas op.
Snijd de lenteui in dunne ringen en bestrooi de pizza hiermee.