Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes. Had namelijk nog wat Teriyaki saus in de koelkast staan en heb dit gebruikt voor deze risotto.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 600 ml paddenstoelenbouillon
- 1 sjalot, gesnipperd
- arachideolie
- 200 gr risottorijst
- 75 ml Teriyaki saus
- 135 gr tamme kastanjes
- 125 gr oesterzwammen
- 225 gr shiitake
- 2 el pinda's, gehakt
- 2 lente-uien, in dunne ringen
Verwarm de bouillon in een pan.
Laat in een grote pan in een beetje olie de gesnipperde ui heel zacht aanbakken.
Voeg hierbij de risottorijst en bak dit ongeveer 2 minuten mee.
Voeg dan al roerend steeds een soeplepel bouillon toe totdat de rijst gaar en zacht is en de bouillon is opgenomen.
Dan voeg je de Teriyaki saus toe, breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de paddenstoelen in plakjes of scheur ze in stukken. Snijd de kastanjes in plakjes.
Bak in een bakpan met olie de champignons en kastanjes kort aan. Voeg de paddenstoelen dan bij de risotto en meng ze er voorzichtig doorheen.
Serveer de risotto in een diep bord en strooi de lente-uitjes en pinda's erover.