Ga terug
–+ servings
Teriyaki jackfruit sushibowl. Deze sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Rijst

  • 200 gr sushirijst
  • 1 el ingelegde gember
  • 1 el sesamolie
  • Zout, naar smaak

Salade

  • 1 blik jackfruit
  • 100 ml teriyakisaus
  • 65 gr gekookte sperzieboontjes
  • 1 wortel
  • 1 mini komkommer
  • 1 avocado
  • 1 lenteui
  • 60 gr sojaboontjes
  • 2 el (rood) sesamzaad

Instructies
 

  • Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Maak de rijst aan met fijngehakte ingelegde gember, sesamolie en zout.
  • Schil de wortel en er snijdt dunne repen van met een dunschiller. Snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Giet het jackfruit af en laat uitlekken. Bak de stukjes dan in een beetje olie in een wok.
  • Voeg de teriyaki saus erbij en bak dit mee tot de saus ingedikt is en het jackfruit een beetje uit elkaar valt (ongeveer 10 minuten).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de lenteui in dunne ringen.
  • Verdeel de rijst over de (diepe) borden. Leg hierop het jackfruit, wortel, komkommer, boontjes, avocado, sojaboontjes. Strooi de lenteui en sesamzaadjes erover.