Ga terug
+ servings
Tepsi kebab met spinazieyoghurt. Ik kende dit Turkse kebab gerecht niet totdat ik het op TV zag. Toen wist ik meteen dat ik dit ook wilde maken, zo lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Kebab

  • 500 gr lamsgehakt
  • 2 lenteuien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el pul biber*
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • Peper en zout

Spinazieyoghurt

  • 100 gr spinazie
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr walnoten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el sumac

Erbij

  • Platbrood
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Doe het lamsgehakt in een grote kom.
  • Snijd de lenteuien in dunne ringen, rasp de knoflook, snijd de paprika in kleine blokjes en hak de peterselieblaadjes fijn. Doe alles bij het gehakt in de kom.
  • Voeg de tomatenpuree, pul biber, komijnpoeder, bakpoeder en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schep het gehakt in een ovenvaste pan of schaal van ongeveer 22 centimeter doorsnee en druk het goed plat. Zet dit in de oven en bak de kebab in ongeveer 18 minuten gaar.
  • Yoghurtsaus: roerbak de spinazie, schep het uit de pan op een snijplank en laat afkoelen. Knijp dat het overtollige vocht uit de spinazie en hak het fijn.
  • Rasp de knoflook, hak de walnoten grof en meng dit samen met de spinazie in de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de yoghurtsaus in een schaaltje, schenk er wat olijfolie over en bestrooi met de sumac.
  • Haal de kebab uit de oven, garneer het met de rode ui en serveer het met de saus en brood apart.