Tempura van koolraap. Koolraap wordt weinig meer gegeten en dat is jammer. Het is een heerlijke wintergroente die je op vele manieren bereiden kan.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 koolraap
- 400 ml zonnebloemolie
- 150 gr tempurabloem
- 250 ml ijskoud bier of water
- zout
- 1 flesje sojatopping
Schil de koolraap en snijd deze in dikke frieten. Kook de frieten 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen. Dep ze daarna goed droog.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan tot ongeveer 180˚C. Je kunt ook een frituurpan gebruiken.
Meng bloem met het bier of water tot een niet te dik beslag. Doop de koolraapstengels in het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak niet teveel tegelijk in de pan.
Bak de stengels in 1-2 minuten rondom goudbruin. Haal ze er dan uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer direct nadat ze allemaal gefrituurd zijn. Spuit de sojatopping erover of serveer dit apart erbij.