Ga terug
+ servings
Tataki van longhaas. Wil je eens echt uitpakken tijdens een etentje thuis, maar dan deze Tataki van longhaas. Helemaal niet moeilijk en super lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Japans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 longhaas (1 kg)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 ml rijstwijnazijn
  • 75 ml sojasaus
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 2 lenteuien
  • 2 takken koriander
  • 1 knoflookstengel

Instructies
 

  • 1 knoflookstengel
  • Laat het vlees een uur voor het bakken/grillen op kamertemperatuur komen.
  • Meng voor de marinade de rijstwijnazijn, sojasaus en limoenrasp en sap met elkaar in een grote schaal.
  • Zet de grill- of bakpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
  • Smeer de longhaas dan in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  • Grill of bak de longhaas rondom aan tot het vlees een kerntemperatuur van 45°C heeft bereikt. Haal het vlees dan uit de pan en leg het in de marinade.
  • Rol het een paar keer om in de marinade tot het vlees afgekoeld is. Haal het vlees uit de marinade en pak het in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Zeef de marinade en vang het op in een pan. Breng het aan de kook en laat tot de helft inkoken. Proef het dan, is het te zout voeg dan nog wat rijstwijnazijn erbij.
  • Serveren: Snijd de lente-ui en knoflookstengels in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof. Snijd het vlees met een vlijmscherp mes in dunne plakjes.
  • Verdeel het vlees op een schaal en garneer met de lente-uitjes, knoflookstengels en korianderblaadjes.