Ga terug
+ servings
Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr schorseneren
  • ½ citroen rasp en sap ervan
  • 200 gr boerenkool
  • 150 gr tarwekorrels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr shiitake
  • 2 el gezouten kappertjes
  • 3 el zwarte olijven, zonder pit
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de schorseneren (zie hierboven) en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Haal de bladeren van de boerenkoolstronk, spoel ze schoon en laat uitlekken.
  • Kook de schorseneren ongeveer 15 minuten in water met citroensap. Blancheer de boerenkool, giet dan af en laat uitlekken. Kook de tarwe ongeveer 25 minuten in ruim water.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakken.
  • Borstel de shiitake schoon en verwijder de stengeltjes, snijd de grote eventueel in plakken.
  • Bak in een grote koekenpan of wok in een scheut olijfolie de ui met knoflook glazig,
  • Voeg de paddenstoelen erbij en bak nog ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
  • Giet inmiddels de schorseneren en tarwe af en doe dit in de pan bij de ui en shiitake.
  • Als de boerenkool goed uitgelekt is, doe je dit ook erbij en bak je al roerend het geheel op hoog vuur.
  • Breng op smaak met flink wat peper en zout. Garneer met de citroenrasp, kappertjes en olijven en giet er nog een beetje olijfolie over.