Ga terug
+ personen
Tartaar van rode biet. Maak eens een heerlijke tartaar van biet in plaats van bief voor een feestelijke etentje thuis. Deze vegetarische tartaar is heerlijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Kerst, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr bieslook
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml witte balsamico
  • 2 el agavesiroop
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • 125 gr beukenzwammetjes
  • #rode biet#
  • 4 ongekookte rode bieten
  • olijfolie
  • 1 potje truffeltapenade
  • groene blaadjes

Instructies
 

  • Marinade: Snijd de knoflook in dunne plakken en de bieslook fijn. Meng de olijfolie met de azijn, agavesiroop, knoflook, bieslook, chilivlokken, laurierblaadje en peper en zout.
  • Kook een pan met water en zout. Snijd de zwammetjes los en doe ze in de pan met kokend water. Laat ze 2-3 minuutjes koken en giet ze dan af.
  • Doe de warme paddenstoeltjes in de marinade en laat minimaal 8 uur marineren in de koelkast. Deze paddenstoeltjes kan je zelfs 2-3 dagen van tevoren maken.
  • Rode bieten: spoel de schil van de bieten schoon. Pak 4 vellen aluminiumfolie en besmeer ze met olie. Pak een bietje in elk vel en leg de pakketjes in een hete oven van 200˚C. Rooster ze gaar in ongeveer 60-90 minuten. Prik er met een mes in om te checken of ze gaar zijn.
  • Haal de bietjes uit de oven en laat ze afkoelen. Nu kan je heel makkelijk de schil eraf wrijven. Snijd de bieten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Meng 4 theelepels truffeltapenade door de bietenblokjes. Proef of het voor jou voldoende op smaak is, misschien wil je er nog wat meer tapenade doorheen mengen. Breng dan op smaak met peper en zout.
  • Serveren: Laat alles op kamertemperatuur komen. Zet steekringen op de borden en verdeel de bietentartaar in de steekringen. Leg de gemarineerde zwammetjes op de bietjes en leg de blaadjes groen om het tartaartje heen.