Ga terug
+ servings
Tarbotmoot met paddenstoelen roomsaus. Een heerlijk en feestelijk gerecht wat niet zou misstaan tijdens een speciaal etentje thuis of met de feestdagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tarbotmoten
  • roomboter
  • peper en zout
  • 1 el bloem

Saus

  • 25 gr roomboter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 75 ml witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • 50 ml room
  • peper en zout

Erbij

  • regenboog snijbiet*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚ C.
  • Saus: Verhit de boter in een steelpan, voeg sjalot, peperkorrels en laurier en toe en fruit licht aan. Blus dan af met witte wijn en laat dit tot een kwart inkoken.
  • Voeg de visbouillon en room toe. Laat weer inkoken tot je de gewenste consistentie bereikt hebt.
  • Zeef dit door een fijne zeef boven een ander pannetje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Houdt de saus warm tot gebruik.
  • Smelt de boter in een pan en laat bruin worden. Bak de tarbot aan beide zijden mooi goudbruin. Leg de vis dan in de oven en laat daar verder garen gedurende 8-10 minuten.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en spoel ze kort onder de kraan om zand te verwijderen. Dep ze droog met keukenpapier. Laat kleine cantharellen heel en snijd grote in stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de cantharellen op hoog vuur gedurende 5 minuten, totdat het vocht is verdampt. Haal de cantharellen uit de pan en doe ze in de warme saus.
  • Proef of alles op smaak is, voeg eventueel peper en zout toe.
  • Serveer de tarbot met de saus en de roergebakken snijbiet.