Tapiocapudding met aardbeien. Een heerlijke pudding gemaaakt van die zachte tapiocapareltjes. Lekker met verse aardbeien en yoghurt, als ontbijt of toetje.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Aziatisch
- 750 ml water
- 100 gr tapioca parels
- 1 snufje zout
- 200 gr verse aardbeien
- 2 el verveine siroop*
Topping
- 200 gr (plantaardige)yoghurt
- 100 gr verse aardbeien
Check op de verpakking van de tapioca of de korrels eerst geweekt moeten worden. Dit kan je doen in ruim water (1 deel tapioca op 7 delen water).
Breng daarna het water met de tapioca aan de kook, zet het vuur dan laag en laat al roerend ongeveer 5-7 minuten pruttelen tot de bolletjes glazig worden.
Giet de tapioca dan af in een zeef en spoel onmiddellijk af onder stromend koud water.
Prak de aardbeien met de verveine siroop en meng de afgegoten tapioca erdoor.
Lepel de pudding in de serveerglaasjes of kommetjes en schep er wat yoghurt of kwark op.
Serveer de pudding met een aardbei erop.