Ga terug
–+ servings
Tapiocapudding met aardbeien. Een heerlijke pudding gemaaakt van die zachte tapiocapareltjes. Lekker met verse aardbeien en yoghurt, als ontbijt of toetje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 ml water
  • 100 gr tapioca parels
  • 1 snufje zout
  • 200 gr verse aardbeien
  • 2 el verveine siroop*

Topping

  • 200 gr (plantaardige)yoghurt
  • 100 gr verse aardbeien

Instructies
 

  • Check op de verpakking van de tapioca of de korrels eerst geweekt moeten worden. Dit kan je doen in ruim water (1 deel tapioca op 7 delen water).
  • Breng daarna het water met de tapioca aan de kook, zet het vuur dan laag en laat al roerend ongeveer 5-7 minuten pruttelen tot de bolletjes glazig worden.
  • Giet de tapioca dan af in een zeef en spoel onmiddellijk af onder stromend koud water.
  • Prak de aardbeien met de verveine siroop en meng de afgegoten tapioca erdoor.
  • Lepel de pudding in de serveerglaasjes of kommetjes en schep er wat yoghurt of kwark op.
  • Serveer de pudding met een aardbei erop.