Tajine met kip, dadels en saffraan. Deze heerlijke tajine kan je natuurlijk ook bereiden in een (hapjes)pan als je geen tajine hebt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- olijfolie
- 2 grote ui, in dunne ringen
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 2 winterpenen
- 400 gr kipdijfilets
- peper en zout
- 1 el ras-el-hanout
- 100 gr pitloze dadels
- 300 ml kippenbouillon
- 10 saffraandraadjes
- 2 el amandelschaafsel
- 5 takken peterselie
Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakken.
Bak de ui, knoflook en wortel glazig in een hapjespan of tajine met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
Snijd de kipdijfilets in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en ras-el-hanout kruiden.
Zet het vuur nu hoger en bak de kipstukjes mee met de ui en wortelen.
Nu kunnen de dadels en bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
Doe de saffraan erbij, zet de deksel op de pan en laat dit op laag vuur ongeveer 15-20 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
Garneer het gerecht eventueel met amandelschaafsel en gehakte peterselie. Zet de schaal op tafe.