Tahin amandelkoekjes. Heerlijke koekjes gemaakt van tahin, honing, amandelmeel en sesamzaadjes. Als je gek bent op sesam, dan is dit iets voor jou.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
- 175 gr tahin met honing*
- 100 gr amandelmeel
- ½ tl vanillepoeder
- ½ tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 4 el witte sesamzaadjes
- 2 el zwarte sesamzaadjes
Doe de tahin, amandelmeel, vanillepoeder, bakpoeder en snufje zout in een kom.
Meng dit goed door elkaar met een spatel of je handen.
Meng de sesamzaadjes met elkaar op een bord.
Vorm ongeveer 15 balletjes van het deeg en rol ze door de sesamzaadjes.
Leg de balletjes een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Leg dan de balletjes op de bakplaat en druk ze plat tot een halve centimeter met de gladde onderkant van een glas (laat wel wat ruimte ertussen).
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 5-6 minuten tot ze lichtbruin van boven zijn.
Haal ze uit de oven, ze zijn nog zacht. Laat ze dan 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.