Ga terug
+ servings
Tahin amandelkoekjes. Heerlijke koekjes gemaakt van tahin, honing, amandelmeel en sesamzaadjes. Als je gek bent op sesam, dan is dit iets voor jou.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
Porties 15 personen

Ingrediënten
  

  • 175 gr tahin met honing*
  • 100 gr amandelmeel
  • ½ tl vanillepoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 4 el witte sesamzaadjes
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Doe de tahin, amandelmeel, vanillepoeder, bakpoeder en snufje zout in een kom.
  • Meng dit goed door elkaar met een spatel of je handen.
  • Meng de sesamzaadjes met elkaar op een bord.
  • Vorm ongeveer 15 balletjes van het deeg en rol ze door de sesamzaadjes.
  • Leg de balletjes een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Leg dan de balletjes op de bakplaat en druk ze plat tot een halve centimeter met de gladde onderkant van een glas (laat wel wat ruimte ertussen).
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 5-6 minuten tot ze lichtbruin van boven zijn.
  • Haal ze uit de oven, ze zijn nog zacht. Laat ze dan 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.