Ga terug
–+ servings
Tagliata van eendenborst. Tagliata is een Italiaanse klassieke salade bestaande uit reepjes vlees met rucola en Parmezaanse kaas. Deze is met eendenborst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote eendenborstfilet
  • peper en zout
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 4 el olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 80 gr rucola sla
  • 4 radijsjes
  • stuk Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Haal de eendenborst een halfuurtje voordat je deze gaat bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Kerf het vel van de eend diagonaal in met een scherp mes.
  • Bestrooi de filet met peper en zout. Leg de eendenborst met de velkant naar beneden in een antiaanbakpan samen met de rozemarijn en knoflook en zet de pan op middelhoog vuur. Bak de eendenfilet tot deze mooie goudbruin is (2 minuten).
  • Draai de filet dan om en bak de andere kant ook in 2 minuutjes. Zet de pan dan in de oven om de eend verder te garen (6-8 minuten voor medium gebakken).
  • Haal de pan uit de oven en laat de filet nog 5 minuten rusten voordat je deze in mooie dunne plakken snijdt.
  • Giet de olijfolie en balsamico in dezelfde pan (met aanbaksels) en laat nog even samen met de rozemarijn en knoflook een minuutje koken op het vuur.
  • Haal van het vuur af en giet dit door een zeef. Dit is de dressing van de salade.
  • Verdeel de rucola over de borden. Snijd de radijsjes in kwarten en leg die erbij.
  • Leg de plakjes eendenborst op de sla, schaaf wat Parmezaanse kaas erover en lepel de dressing erover. Buon appetito!