Taco’s met vis en guacamole. Ben je gek op vis en Mexicaans eten, dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Probeer deze taco's met roodbaars eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
- 2 roodbaarsfilets
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Salsa
- 1 kleine rode ui
- 8 cherrytomaatjes
- ½ Jalapeño peper
- 4 takken koriander
- 1 blikje maïs
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
Erbij
- 6 kleine maïstortilla’s
- guacamole*
- ½ limoen
Salsa: snipper de rode ui, snijd de tomaatjes in stukken, snijd de Jalapeño peper fijn en hak het korianderblad grof. Giet het blikje maïs af.
Meng dit alles in een kom en maak de salsa aan met olijfolie, limoensap, peper en zout.
Bestrooi de visfilets met de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak hierin de visfilets gaar in ongeveer 5-7 minuten.
Breek de gebakken visfilets in stukken.
Bak de tortilla’s even aan beide kanten in een bakpan, haal ze uit de pan en vouw ze dan dubbel.
Als alle tortilla’s gebakken zijn, vul je ze met een lepel guacamole, salsa en stukjes vis.
Leg ze op een bord of schaal en garneer ze met wat korianderblaadjes en schijfjes limoen.