Taco’s met krokante mosselen. Als je eens hele bijzondere taco's wilt maken, dan is dit recept echt een topper. Probeer het maar eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Mexicaans
- 6 kleine tortilla’s
- 1 zakje gemengde sla
- 1 avocado
- 125 ml zure room
- 4 takken koriander
- 1 limoen
- 500 gr mosselen
- 4 el bloem
- 1 ei
- 75 gr panko*
- 1 el Picadillo kruiden**
- zout
- zonnebloemolie
Kook de mosselen, giet ze af en laat ze afkoelen. Haal de mosselen dan uit hun schelp en leg ze op keukenpapier.
Zet drie kommen klaar. Doe in 1 kom de bloem, kluts het ei in een andere kom en meng in de 3e kom de panko met de Picadillo kruiden en wat zout.
Haal de gekookte mosselen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
Verhit een koekenpan met flink wat zonnebloemolie tot 175˚C.
Bak/frituur hierin de mosseltjes goudbruin aan beide kanten. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de tortilla’s in een pan, magnetron of oven.
Snijd de avocado in kleine blokjes en hak de korianderblaadjes fijn.
Besmeer de tortilla’s met de zure room, leg hierop de sla en verdeel de mosselen en de avocado erover en bestrooi met de koriander.
Serveer de taco’s met limoenpartjes en smullen maar.