Taco burger met salsa. Een ware TikTok sensatie momenteel is de taco met smash burger. Ik heb er mijn heerlijke knapperige variatie op gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
- 175 gr rundergehakt
- 40 gr oude geraspte kaas
- 1 el bbq kruiden
- 2 tortilla wraps medium
- 2 el pittige saus*
Salsa
- 1 blikjes (227 gr) ananasblokjes
- 1 blikje (150 gr) maïs
- 2 lente-uien
- ½ rode peper
- 4 takken koriander
Salsa: giet de blikjes ananas en maïs en laat goed uitlekken. Snijd de ananas eventueel nog wat kleiner en doe het in een kom.
Snijd de lente-uien, rode peper en korianderblaadjes fijn en meng dit door de ananas en maïs.
Meng het gehakt, geraspte kaas en bbq kruiden goed door met de hand. Vorm twee ballen van het gehakt en duw ze plat op de tortilla tot aan de rand.
Zorg dat de laag gehakt niet te dik is (je moet hem nog dubbel kunnen vouwen).
Zet twee antiaanbakpannen op middelhoog vuur en leg daarin de tortilla met de gehaktzijde naar beneden. Druk ze goed aan zoals een smashburger.
Bak de tortilla zolang aan zodat hij een mooie korst krijgt. Draai ze dan om en bak de andere kant nog even in de pan. Vouw ze dan dubbel.
Vul de taco’s met de salsa en giet er wat pittige saus over.
Enjoy!