Ga terug
+ servings
Tabouleh van parelcouscous. Tabouleh is een traditioneel Arabisch gerecht, waar veel variaties op zijn. Het is een salade van bulgur met veel kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr parelcouscous (of bulgur)
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 3 lente-uien
  • 1 groene peper
  • 40 gr platte peterselie
  • 15 gr munt
  • 15 gr koriander
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Parelcouscous goed spoelen en bereiden volgens de aanwijzing op de verpakking. Als deze gekookt is afgieten en laten afkoelen.
  • Snijd ondertussen de tomaten en komkommer zonder zaadlijsten in kleine blokjes en snijd de lente-uien en groene peper fijn.
  • Hak de peterselie-, munt- en korianderblaadjes heel fijn met de hand of in een keukenmachine. Hak of rasp de knoflook fijn en pers de halve citroen uit.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en maak de salade aan met citroensap, olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Laat even in de koelkast staan, zodat de smaken er lekker kunnen intrekken.
  • Lekker met Turks brood.