Ga terug
+ servings
Swirlcake met chocolade en Cointreau. Door een receptenswap heb ik eindelijk een cake gebakken. En deze met chocolade en Cointreau erin is superlekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloem
  • 250 gr roomboter
  • 250 gr (riet)suiker
  • 1 snuf zout
  • 100 ml melk
  • 5 eieren
  • 50 gr cacaopoeder
  • 40 ml Cointreau
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Zorg er allereerst voor dat de roomboter, eieren en melk op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een cakevorm in met olie of boter.
  • Klop de boter met de suiker en snufje zout op. Voeg dan één voor één de eieren hieraan toe. Meng nu melk en dan de bloem toe en mix tot een glad beslag.
  • Doe ongeveer éénderde deel van het beslag in een andere kom en meng daar de cacaopoeder en Cointreau door. Meng door het andere beslag de vanille.
  • Lepel twee grote lepels van het vanillebeslag in de cakevorm. Lepel hierop een lepel chocoladebeslag bovenop. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Tik nu een paar keer het cakeblik op het aanrecht zodat de bovenkant wat egaler is (dit kan je tussendoor ook doen).
  • Doe het cakeblik in de oven en bak het in ongeveer 60 minuten gaar. Check dan met een satéstokje of de cake gaar is. Zo niet, laat het dan nog even in de oven staan.
  • Als de cake gaar is, haal je het uit de oven en laat je het afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt.