Sushitaartje met zalm en avocado. Een leuke receptenswap, waarbij ik dit heerlijke Sushitaartje gemaakt heb volgens recept van een andere leuke foodblogger.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Japans
- 250 g sushirijst
- 50 ml sushi azijn
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 mini komkommers
- 100 gr gerookte zalmblokjes
- 1 norivel
- 50 gr sojaboontjes
- 3 el wasabimayonaise
- 1 el sesamzaadjes
- sojasaus
Kook de suhirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst gaar is roer je de sushi azijn door de warme rijst. Laat het 30 minuten afkoelen op een grote platte schaal.
Roer de rijst af en toe door. Snijd ondertussen de minikomkommers in de lengte in dunne linten met een dunschiller.
Verwijder de pit en schil van de avocado en snijd deze in hele dunne plakjes.
Knip een cirkel van 17 centimeter uit het norivel.
Zet de rand van de springvorm op een groot bord. Verdeel de helft van de afgekoelde rijst op het bord. Druk het glad met de bolle kant van een natte lepel.
Bedek de rijst met de avocadoplakjes. Lepel hierop de rest van de sushirijst en druk dit wederom mooi glad. Leg hierop het norivel.
Rol de komkommerlinten op en verdeel ze op het taartje. Verdeel de zalmblokjes en sojaboontjes ertussen en garneer hier en daar wat wasabimayonaise.
Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer het sushitaartje met de sojasaus apart.
Snijd het taartje met een nat en scherp mes in punten.