Ga terug
–+ servings
Sushi rijstsalade met zalm. Ik ben gek op sushi, maar om het thuis zelf te bereiden vind ik teveel gedoe. Deze salade is een prima alternatief.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr sushirijst
  • 50 ml sushi azijn
  • 1 el sesamolie
  • 2 norivellen
  • 4 eetl arachideolie
  • 250 g verse zalm (sashimi kwaliteit)
  • 1 avocado
  • 8 radijsjes
  • 100 gram sojaboontjes
  • 4 tl ingelegde gember
  • 1 bakje pittige kiemgroente
  • 4 el zwart sesamzaad
  • wasabi
  • sojasaus

Instructies
 

  • Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Maak de rijst aan met de sushi-azijn en sesamolie en laat afkoelen.
  • Scheur de norivellen in stukken en frituur deze heel kort in de arachideolie.
  • Snijd de zalm in gelijke blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de radijsjes in kwarten.
  • Verdeel de afgekoelde rijst over de (diepe) borden. Leg hierop de zalm, avocado, radijsjes, sojaboontjes en ingelegde gember. Steek de noriblaadjes ertussen en strooi de kiemgroente en sesamzaadjes erover.
  • Geef de wasabi en sojasaus er apart bij, zodat iedereen zelf zijn salade kan aanmaken.