Ga terug
–+ servings
Sushi bowl met warm gerookte zalm. Ben je gek op sushi maar heb je geen zin om dit zelf te maken? Probeer dan eens deze heerlijke sushi bowl.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Rijst

  • 200 gr gekookte (sushi) rijst
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl chili knoflooksaus*

Bowl

  • 125 gr warm gerookte zalm
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 50 gr sojaboontjes
  • 2 el sushi gember
  • 1 el (rode) sesamzaadjes

Dressing

  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus

Instructies
 

  • Meng in een kom de gekookte warme rijst met de rijstwijnazijn, sojasaus, agavesiroop en chili knoflooksaus.
  • Schil de wortel en snijd deze met een dunschiller in lange dunne plakken. Rol ze op.
  • Snijd de komkommer ook op deze manier.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken. Giet kokend water over de bevroren sojaboontjes en breek de gerookte zalm in stukken.
  • Verdeel de rijst over de kommen en verdeel gerookte zalm en groenten hierover.
  • Meng de sesamolie met de sojasaus.
  • Bestrooi de rijst eventueel met de sesamzaadjes. Serveer direct en geef de dressing er apart bij.