Ga terug
+ personen
Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso. Een heerlijke bowl met heel veel smaak en ook nog eens simpel te maken. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr super verse zalm
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 2 el furikake*
  • 100 gr sojaboontjes
  • ¼ ingemaakte rode ui**
  • 1 el (rode) sesamzaadjes
  • 2 takken koriander
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el witte miso
  • 2 el limoensap
  • 1 el honing

Instructies
 

  • Dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Proef of het naar smaak is.
  • Snijd de zalm in dunne plakjes of kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes fijn.
  • Meng de helft van de dressing en de furikake door de bloemkoolrijst en verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
  • Meng de rest van de dressing door de zalm en verdeel dit over de kommen.
  • Garneer de kommen met de sojaboontjes, rode ui, sesamzaadjes en korianderblaadjes.
  • Je kunt de dressing eventueel apart serveren zodat je zoveel of zo weinig naar smaak kunt toevoegen.