Ga terug
+ servings
Sucuk en spinazie frittata uit de oven. Met restjes van de vorige dag kan je nog een heerlijke lunch maken zoals deze frittata.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans, Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sucuk worstje
  • olijfolie
  • 1 lente-ui
  • 100 gr verse spinazie
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • peper en zout
  • 50 gr feta, in blokjes
  • 2 takken koriander
  • 1 el dukkah*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °Celsius. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd de sucuk in dunne plakken en de lente-ui in ringen.
  • Bak de plakjes worst in de koekenpan (zonder olie) aan beide kanten goudbruin. Haal ze er dan uit.
  • Bak in dezelfde pan in een scheutje olijfolie de lente-ui glazig en voeg dan de spinazie toe.
  • Bak tot de spinazie geslonken is. Als het te nat geworden is, laat dan uitlekken in een vergiet.
  • Kluts de eieren met de melk in een grote kom, doe de lente-ui en spinazie erbij en meng dit door de eieren. Voeg wat peper en zout toe.
  • Schenk dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de plakjes worst en feta blokjes hierop. Zet de schaal in de oven en bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de gehakte korianderblaadjes en dukkah.
  • Serveer direct.