Sucuk en spinazie frittata uit de oven. Met restjes van de vorige dag kan je nog een heerlijke lunch maken zoals deze frittata.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans, Midden Oosten
- 1 sucuk worstje
- olijfolie
- 1 lente-ui
- 100 gr verse spinazie
- 4 eieren
- 50 ml melk
- peper en zout
- 50 gr feta, in blokjes
- 2 takken koriander
- 1 el dukkah*
Verwarm de oven voor op 180 °Celsius. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd de sucuk in dunne plakken en de lente-ui in ringen.
Bak de plakjes worst in de koekenpan (zonder olie) aan beide kanten goudbruin. Haal ze er dan uit.
Bak in dezelfde pan in een scheutje olijfolie de lente-ui glazig en voeg dan de spinazie toe.
Bak tot de spinazie geslonken is. Als het te nat geworden is, laat dan uitlekken in een vergiet.
Kluts de eieren met de melk in een grote kom, doe de lente-ui en spinazie erbij en meng dit door de eieren. Voeg wat peper en zout toe.
Schenk dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de plakjes worst en feta blokjes hierop. Zet de schaal in de oven en bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de gehakte korianderblaadjes en dukkah.
Serveer direct.