Ga terug
+ servings
Stoofpeertjes met mascarponemousse. In plaats van de stoofpeertjes bij het hoofdgerecht te serveren, maak je er een feestelijk dessert van.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg stoofperen
  • 750 ml fruitige rode wijn
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 2 cm verse gember
  • 300 gr rietsuiker
  • schil van hele sinaasappel

Mousse

  • 100 gr mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • Amaretti koekjes

Instructies
 

  • Schil de peertjes, laat het steeltje zitten.
  • Doe de wijn in een pan en vul het af met water, zodat de peertjes net onder het vocht staan. Doe kaneel, kruidnagel, steranijs, suiker en sinaasappelschil erbij en breng aan de kook.
  • Leg een vel verfrommeld bakpapier op de peertjes. Zet het vuur op een laag pitje en laat zo’n 60 minuten – of tot ze zacht zijn - sudderen met de deksel op de pan.
  • Als de peertjes zacht zijn, haal je ze uit de pan. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken tot je een bijna stroperige saus hebt.
  • Mousse: Klopt de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Spatel de mascarpone, kaneelpoeder en de sinaasappelrasp erdoor. Laat dit goed koud worden in de koelkast.
  • Serveer de peertjes met een lepel van de siroop, de mascarponemousse en verkruimelde koekjes.