Stoofpeertjes gestoofd in perensap. Deze keer heb ik peertjes gestoofd in perensap. Dit geeft een extra smaak aan de peertjes en is zonder extra suiker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 4 stoofperen*
- 1 liter perensap
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
Schil de peren (laat het steeltje eraan zitten) en zet ze in een pan waar ze precies in passen.
Giet perensap erbij, zorg ervoor dat de peren helemaal onder het vocht staan. Zo niet, vul het dan af met water.
Doe het kaneelstokje en steranijs erbij en dek ze af met bakpapier en de deksel. Ze de pan op het vuur en breng aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur zo laag mogelijk en laat je de peertjes zachtjes stoven tot ze zacht zijn (in ongeveer 40-60 minuten).
Controleer wel tussendoor of ze al gaar zijn. Als je makkelijk met een mes door het peertje kunt prikken, zijn ze gaar. Hoe lang dit duurt ligt aan het soort peertje en de grootte ervan.
Haal de peertjes voorzichtig uit het vocht en zet de pan weer op het vuur. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een karamelachtige siroop.
Blijf er op het laatst wel bij, het kan ineens heel snel gaan aanbranden of een te dikke siroop worden.
Serveer de peertjes warm of koud met de siroop.