Ga terug
+ servings
Stokbroodje Niçoise. Met warm weer geen zin om te koken. Maak dan dit 'belegde broodje' met de ingrediënten van een salade Niçoise.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 100 gr haricots verts
  • 2 eieren
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el pitloze zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilet
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el pesto*

Instructies
 

  • Pesto: maak de pesto volgens bovenstaand recept.
  • Leg het brood ongeveer 5-7 minuten in een hete oven.
  • Maak de boontjes schoon, snijd ze doormidden en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
  • Kook de eieren in ca 5 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Spoel de tomaten af en halveer ze.
  • Giet de tonijn af (bewaar de olie) en verdeel in niet al te kleine stukken.
  • Haal het stokbrood uit de oven en snijd deze in de lengte doormidden.
  • Besmeer de onderste helft van het brood met de olijfolie van het blikje tonijn.
  • Verdeel de sla, boontjes, tonijn, ei, tomaat en olijven op 1 helft van het brood.
  • Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met de kappertjes en een beetje peper.
  • Smeer op de andere helft van het brood een beetje pesto en snijd het brood dan in stukken.
  • Bon appétit!