Sticky honingkip met sesam. Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Chinees
- 4 kipdijfilets
- 1 el maïzena
- peper en zout
- 2 el zonnebloemolie
Saus
- 1 el geraspte knoflook
- 50 gr honing
- 50 ml kippenbouillon
- 4 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 tl Sriracha
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el gehakte bieslook
Saus: meng de knoflook, honing, kippenbouillon, sojasaus, rijstwijnazijn en Sriracha met elkaar in een kom.
Snijd de kipdijfilets in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Bestrooi ze met de maïzena, peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin aan.
Voeg de saus toe aan en laat dit een paar minuten pruttelen tot de kip gaar is en de saus sticky ingekookt is. Voeg dan de sesamzaadjes toe en roer dit erdoor.
Serveer de kip met gekookte rijst en roergebakken groente en bestrooi met gehakte