Steaksalade met salsa verde. Dit recept van een steaksalade met salsa verde moet je eens proberen als je gek bent op een goede steak.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 250 gr steak*
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1 el sojasaus
- 1 el Dijonmosterd
- peper en zout
Salade
- 1 zakje rucola
- ½ potje zongedroogde tomaten
- 2 el zadenmix
- 2 el salsa verde**
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 sjalotje
Marineer de steak: Doe de olijfolie, geraspte knoflook, citroensap, sojasaus en mosterd in een plastic zipbag of in een schaal en leg hierin de steak. Wentel het goed door de marinade.
Laat een half uur op kamertemperatuur marineren.
Dressing: Voeg in een kleine kom de olijfolie, citroensap, mosterd, sjalot in dunne ringen, zout en peper toe. Klop om te combineren.
Bak de steak: Breng op smaak met zout en peper. Verhit een gietijzeren pan of grillpan op met een beetje olie hoog vuur en bak de steak in ongeveer 2-4 minuten per kant hierin.
Haal de steak uit de pan en laat het 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
Salade: Verdeel de rucola en de zongedroogde tomaatjes over een schaal en besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi eventueel met een zadenmix of pijnboompitten.
Snijd de biefstuk in plakken en voeg deze toe aan de salade.
Lepel de salsa verde op de steak plakjes en serveer direct.