Steak tartare. Waarschijnlijk heb je Steak tartare wel eens gegeten in Frankrijk of in een restaurant. Wist je dat je het ook heel goed zelf thuis bereiden kan? Wel even wat snijwerk verrichten, maar dan serveer je ook wat!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Voorgerechten
Keuken Frans
- 600 gr biefstuk
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 8 cornichons (augurkjes)
- 4 ansjovis
- 5 takken peterselie
- 2 el kappertjes
- 1 el Dijon mosterd
- 1 tl tabasco
- 1 el worcestershiresaus
- peper en zout
- 4 kleine eieren
Snijd of hak het vlees zo fijn mogelijk met een scherp koksmes. Doe het vlees in een kom.
Snijd de sjalotjes, knoflook, cornichons, ansjovis en peterselieblaadjes fijn.
Doe deze ingrediënten in de kom bij het gehakte vlees en meng het er goed doorheen. Breng op smaak met mosterd, tabasco, worcestershiresaus en peper en zout.
Vorm op ieder bord een tartare met een steekring. Splits de eieren, maak een kuiltje in de tartare en leg daar een dooier in.
Serveer de steak tartare met een partje citroen, (Franse) frietjes en een lekkere groene salade.