Ga terug
–+ personen
Steak met blauwe kaas mosterdsaus. Deze simpele steak krijgt een flinke smaak boost van twee van mijn favorieten: mosterd en blauwe kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 entrecotes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 1 el Dijonmosterd
  • 75 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Haal de entrecotes een uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Wrijf dan het vlees in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een bakpan op hoog vuur en grill de entrecotes hierin in 3-4 minuten aan elke kant* (afhankelijk van de dikte).
  • Haal het vlees uit de pan en leg het onder een vel aluminiumfolie om warm te houden.
  • Doe de room in dezelfde bakpan en breng aan de kook. Voeg de mosterd en verkruimelde blauwe kaas eraan toe. Breng aan de kook en meng alles goed zodat je een mooie saus hebt.
  • Zet het vuur uit als de saus mooi dik en ingekookt is.
  • Leg de entrecotes op de borden en giet de saus erover. Top eventueel af met wat blauwe kaas.