Ga terug
+ servings
Steak en noedel salade. Dit is een heerlijke salade voor een warme dag, zoals we deze week krijgen. Lekker spicy en niet te moeilijk te bereiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette ( gr)
  • 2 tl chilibonen saus
  • 225 gr rijstnoedels
  • 2 el sesamolie
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 15 gr verse munt
  • 15 gr koriander

Dressing

  • 1 el chili olie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 limoen, sap ervan
  • 2 el vissaus
  • 1 el honing
  • 2 el olie

Instructies
 

  • Smeer de bavette aan beide kanten in met de chilibonen saus en laat een half uurtje marineren op kamertemperatuur.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een grote kom.
  • Snijd met een dunsnijder lange dunne repen van de wortels en komkommer en meng dit door de dressing.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water en laat staan in het vergiet. Giet er de sesamolie over om plakken te voorkomen.
  • Zet een antiaanbakpan of grillpan op hoog vuur en laat gloeiend heet worden. Grill de bavette 4-5 minuten aan elke kant in de hete pan.
  • Haal het vlees uit de pan en laat de steak 10 minuten rusten en afkoelen. Snijd dan in dunne plakken, dwars op de draad.
  • Meng ook de noedels door de groenten en dressing en leg hierop de plakken vlees.
  • Verdeel de radijsjes, munt- en korianderblaadjes erover.